tiistaina, tammikuuta 10, 2012

Lumoaako Lumia 900 jenkit?

lumi900

Hyvä! Nokia nousee kuopasta. Paluu Amerikan markkinoille näyttää mahdolliselta.  Kiduttava muutos on kestänyt monta vuotta, mutta uusi strategia taipuu vähitellen älypuhelinteoiksi ja toivon mukaan kannattavuutta ja kurssia parantavaksi kassavirraksi. Usko Nokian onnistumiseen häämöttää jo nurkan takana.

Nokian odotettu Lumia 900 tuotejulkistustilaisuus Las Vegasin CES-teknologiamessuilla 10.1.2011 sai myönteisen vastaanoton.

Näppituntumaa laitteesta meikäläisellä ei tietenkään ole, mutta vertailen sitä mielessäni Samsung Galaxy S2:een. Onko parempi, sitä emme vielä tiedä. Kärkivalmistajat näyttävät nyt aikaisempaa tasaväkisimmiltä. Nokia ja Microsoft panostavat nyt myös näkyvästi mainontaan. Kampanjointiin uppoaa USA:ssa sata miljoonaa dollaria.

Nokian uusimmassa on Lumia 800 verrattuna isompi 4,3 tuuman näyttö, parempi patteri ja laadukas Carl Leitzin optiikalla varustettu kamera. Lumia 800 muotoilua on kehuttu ja L900 noudattaa samaa linjaa.

Lumia 900 on LTE-tuki. Laite tulee teleoperaattori AT&T:n 4G-verkon käyttöön.  Hinnasta ei vielä ole tietoa ja toimitusaikaa ei ole vielä kerrottu.

Laitteen edessä on kamera videopuheluita varten. CNET-sivuston toimittajien mukaan videoneuvottelun kuvanlaatu näytti esittelyssä hyvältä.

Microsoft-pomo Steve Ballmerin mukaan Windows Phone edustaa kolmatta vahvaa ekosysteemiä älypuhelimissa. Marketplace-ohjelmistokaupassa on tarjolla nyt yli 50 000 sovellusta.

Ballmerin mukaan nopeat yhteydet mahdollistava 4G LTE-ominaisuus on ehdottoman tärkeä asia Yhdysvaltain kännykkämarkkinoilla. ATT:n johtaja Ralph de la Vega uskoi myös Nokian paluuseen.

Ei kommentteja: