perjantaina, huhtikuuta 13, 2012

Nobelisti laukoo outoja Bond-juttuja telkussa

Suomalaisille on myönnetty vain muutama Nobelin-palkinto. Yksi heistä kehitti keinon varastoida lehmänruokaa. Toinen kirjoitti hämäläisistä pitkäveteisiä jaarituksia. Oletko lukenut? Tämä kolmas on mielestään kokenut James Bondiakin kovempaa kohtelua: Presidentti Ahtisaaren puheluja ovat salakuunnelleet vähintään kolmen valtakunnan salaiset palvelut.

Eikö niillä ole muuta tekemistä?

Tanskassa joku finskiproffa on joutunut luovuttamaan muistinpanonsa tiedusteluviranomaisille. Hänelläkin on kryptisen puhumisen taito. Värväsikö “arvostettu tutkija” vakoilijoita venäläisille? Laulaja Anna Eriksson maalailee laulussaan “piruja seinille”.

Minä en usko siihen, että suomalaisilla voisi olla mitään merkittävää tietoa maailmapolitiikan kiemuroista. Siksi peukutan tänään Annaa, jolla on uudet pöksyt ja saappaat.

Timo Kivimäen arkaluontoiset muistiinpanot ja nauhoitukset ovat nyt tanskalaisen tiedustelupalvelun käytössä. Hurjaa! Mitähän niistä paljastuu? Oletettavasti ei yhtään mitään. Mutta Persuille tiedoksi, Dragsvikin varuskunta on tarpeen, jos hyökkäys tulee Juutinmaan suunnalta.

Venäjällä suomalainen ympäristötutkija unohti passinsa hotelliinsa Pientarissa ja siitähän neukkumiliisit saivat tekosyyn vangita epäilyttävän ympäristöaktivistin, jolla oli kuvia huippuarvoja tuottavasta tehtaasta. Huimaa.
Rajavartijat ottivat tutkijalta tietsikan veke. Suomi on suurpolitiikan valokeilassa.

Herrat pitävät vaaleaveriköistä ja siksi  äänestän toistamiseen Anna Erikssonia. Ahtisaarelle laittaisin laastarin otsaan. Nämä muut jutut osoittavat, ettei Suomessa tapahdu mitään julkaisemisenarvoista, kun holtittomasti kerrotaan "ei mistään".

Onneksi Espanja kuitenkin kohta säväyttää uutisilla, jotka saattavat herättää Persut horroksestaan. Käsinauhojen käyttökonttaaminen on viime viikkojen piristävin uutiskommentti. Mistä näitä teräspalleja löytyy?

Surullisinta suomalaisten kannalta on, ettei Herra Elop ole saanut porauslautan tulipaloa sammutetuksi. CEO Stephen Elopin ansioksi lukisin sen, että Nokian Keilaniemen pääkonttorin voidaan kohta muuntaa espoolaisten vanhainkodiksi.

Mitä tekee Sauli Niinistö? Pitäisikö armeijan ylipäällikölle lähettää tekstareita, että nyt eletään uusia vaaran vuosia. Rautaa rajalle.

Todistettavasti yksi alle tonnin hintainen tietokone on tullissa kanissa.

Ei kommentteja: