tiistaina, toukokuuta 08, 2012

Lätkässä Lätkään?

latkaJääkiekon maailmanmestaruuskisat alkoivat Helsingissä ja odotan vielä kiihkeästi lahjuskynnyksen ylittävää kutsua neljän hengen pöytäseurueeseen, jotta voisin arvokkaasti kieltäytyä. Hintalappu 4 500 euroa eli yli tonnin per lahjottava.

Ihka tavallisen perusottelun seuraaminen maksaa perussuomalaiselle lätkäperheelle vajaan tonnin. Halvin kertalippu kustantaa 150 euroa ja loppuottelun tiiraamisesta joutuu sinkkuna maksamaan yli 500 euroa.

Minua lätkäotteluiden hintojen korkeus ei rasita, potuta, v-tuta pätkänkään vertaa, vaikka maksaisivat 10 000 euroa per kertakäynti.

Jotenkin tämän vuoden kiekkohuumasta tulee mieleen Nokian luksusluuri Vertu, jonka kalleimmasta Cobra-mallista joutuu pulittamaan 270 000 euroa per kipale ja vakiomallien hintahaarukka on 4 800 – 88 000 euroa.

Jääkiekkokisat ja Vertu-puhelimen hankkiminen ovat tarvehierarkiassani samalla tasolla. Kisojen naljailevaa kommentointia tulee YLE:n kanavilta ilmaiseksi kyllästymiseen asti ja Samsung Galaxy S2 on minulle tuhat kertaa käyttökelpoisempi kuin Vertu.

Kun kateudelle kerran antaa vallan, on syytä mässäillä kuin ruotsinlaivojen seisovasta pöydästä. Älkää nyt vain kuvitelko, että nyt taas se Nälkämaan mielensä pahoittelija on harmissaan siitä, ettei Sotkamossa ole oopperataloa, 4G-yhteyttä, halpaa valokuitua tai kunnollista kiekkokaukaloa.

Ei kommentteja: