lauantaina, heinäkuuta 21, 2012

Mielikuvia Madridista

20120712_182322

Maalaisjärjellä katsottuna Espanja on visuaaliselta vaikutelmaltaan Suomea monin verroin rikkaampi. Ei meiltä löydy historiallista rakennusta, jossa myydään tuhansien ja kymmenien tuhansien eurojen hintaisia Rolexeja.

Täkäläisten pankkien rakennukset ovat meikäläisiä mahtavampia. Luulisi, että upeitten seinien sisällä rahakin pysyisi paremmin tallessa kuin meikäläisissä peruspankeissa.

Mielenosoittajat ovat heiluneet Madridin ja lukuisten muitten kaupunkien kaduilla ahkerasti. Viidenkymmenen prosentin nuorisotyöttömyys takaa sen, että joka ilta on pientä manifestaatiota eri puolilla kaupunkia.

Helikopteri pörrää taivaalla monitoroiden massojen liikkeitä. Toissailtana läheisellä Puerta del Sol –aukiolla poliisit ampuivat mielenosoittajia kumiluodeilla.

Vihellystä, pauketta ja räikkien vonguntaa. Tuntui kuin suurkaupunki olisi ollut sotatilassa. Kuitenkin mielenosoituksia tehdään medioille: poliisit ja mielenosoittajat käyttäytyvät hallitusti. Tuntuu, että tämä on teatteria kansalle, joka euroilla kulkee.

Urpilaistako on kiittäminen, että Suomi ylipäätään mainitaan uutisissa: “Pieni maa nöyryyttää vakuusvaatimuksillaan suurta Espanjaa!”

Kyllä Madridissa komeita kivitaloja riittää: reaalivakuuksissa ei ole mitään hävettävää. Jos joku on toista mieltä, pyydän oitis lainaamaan miljoona euroa ilman vakuuksia. Kiinnostuneet voivat lähestyä minua puhelimitse, sähköpostitse, Twitterin, Facebookin tms sossumedian kautta.

Lähetä kommentti