lauantaina, heinäkuuta 28, 2012

Wiirilä Werkossa Wiikoittain

20120714_103813

Heimo Velin kanssa tässä mietitään Wiirilä Werkossa Wiikoittain elvytystä: tavoitteena on toinen tuleminen!

Sehän pantiin käyntiin vuonna 1997 ja silloin emme tienneet blogeista tai sosiaalisesta mediasta tuon taivaallista. Silloin Internet(kin) oli outo ja eksoottinen.

Olimme ehkä vuosikymmen takaperin hiukan aikaamme edellä. Aiheesta tehtiin jo silloin Wirby the Global Village TV-ohjelma ja Ungdomsföreningen Framåt r.f. järjesti iskumuistoisen Galaxia Gaza –tapahtuman, joka lienee ollut Star Wars innoittama.

Saimme aikaan projektin, jonka vaikutuksiakin voisimme muistella ;)

Nyt elämme Viirilässä uutta aikaa: suuri osa kyläläisistä on tukevasti verkossa. Facebook-tilejä on joka taloudessa ja aktiivisia twiittaajiakin taitaa löytyä. Ehkä joukkoon on tullut uusia kasvoja, nuoria ja vuorovaikutustaitoisia tämän ajan digitaalikyläläisiä?

Olemme Heimo Veli Keitelin kanssa päättäneet elvyttää  WWW-ideaamme, jossa teemana on hyperpaikallisuus. Kerromme kylästä, joka ei suostu kuolemaan, vaikka koulut on lopetettu, bussivuorot ovat harventuneet. Malmin kaupasta saa vielä tavaraa ja Kuninkaankylässä on harvinainen paikallispankki.

Ajankohtaisia kuvia löytynee kyläläisten digikameroista ja –pokkareista. Aikomuksenamme on kirjoittaa kylän tapahtumista uutta mediaa aikaisempaa tehokkaammin hyödyntäen. Wiirilä on nyt osana Loviisaa. Maalaisista on tullut kaupunkilaisia ;)

WWW on tällä kertaa sata kertaa interaktiivisempi. Toivomme runsaslukuista osallistumista. Kirjoittajaksi pyydetään jokaista tabletille tai tietokoneelle yltäviä. Wiirilä Werkossa Wiikoittain on uuden alun kynnyksellä. Saatamme jälleen keksiä jotain uutta ja innovatiivista kylämme pelastamiseksi.

Aki Michael Keitel kirjoittaa teemasta Tukholmasta ruotsin kielellä. Jokainen kynnelle kykenevä feissari ja sosiaaliseen mediaan kirjoittava kutsutaan mukaan. Kielellä ei ole väliä, kun kuvat ovat kiehtovia.

Saammeko Helmeriltä kommentteja Sydneystä?

Lämmintä kesää!

Helge

Lähetä kommentti