sunnuntaina, syyskuuta 02, 2012

Tuleeko Nokialta sormella tökittävä taulu?

Vuonna jotakin (2010) Nokian ex-pomo Anssi Vanjoki suhtautui vähätellen Applen iPadiin. Anssin mielestä iPad on kehno PC. Näkemys osui tavallaan oikeaan, koska taululla tehdään eri juttuja kuin perinteisellä höyrypeeseellä ja läppärillä.

Huhumylly suoltaa vuotoja tai vuodatettua ennakkotietoa Nokian tulevasta W8-tabletista. Ennakkoarvailuissa on myös mm. Facebookissa nostettu varovasti  peukkua uusien Lumioiden puolesta, joissa laadukas Pureview-kamertekniikka käytössä. Ruutujen kokoakin on kommentoitu: 4,5 tuumaa!

Samsungin ja Applen välinen patenttikiista sataa pörssikurssien heilahduksista päätellen Nokian laariin, mutta tärkeää on, että tällä kertaa noksulan uudet tuplaveekasit ovat teknisesti aikaisempia herkullisempia.

Kohta kuullaan ja nähdään ja arvaustoimistot voidaan sulkea. Seuraavaksi voimme jännittää Applen iPhone 5 ja uutta seitsemän tuuman iPadia. Kaikesta päättäen taulut raivaavat itselleen tilaa älykännyjen ja läppäreiden välistä ja syövät markkinaosuuksia kannettavilta; Apple puree myös omaan jalkaansa.

Uutuuksien pitäisi ehtiä kauppoihin ennen joulumyyntiä. Nokia ei vieläkään ole viimeisellä rannalla, mutta W8 Lumioiden menestys ratkaisee CEO Stephen Elopin tulevan asema yhtiössä.

september29_2010_087

KUVA: Helge V. Keitel, Loviisa / Sotkamo, Finland (2010)

Ei kommentteja: