perjantaina, joulukuuta 21, 2012

Suomalaiset ovat laiskoja!

20121221_202702-1 Joulukuussa 2012, juuri ennen maailmanloppua (tänään 21.12.2012), on VATT:n, EK:n ja pääministerin toimesta levitetty surusanomaa suomalaisten laiskuudesta, työnvieroksunnasta, työnvieroksunnasta ja pitkäaikaiseläköitymisestä.

  1. Me emme tee riittävästi töitä
  2. Opiskelemme liian kauan, tutkintomme eivät synny kohtuuajassa
  3. Mistä seuraa: nuoria ei saada työttömyyskortistoon yhtä nopeasti kuin Espanjassa ja Kreikassa!
  4. Suomi elää taantuvasta viennistä: ICT ja metsäteollisuus sakkaavat samanaikaisesti
  5. Kuka maksaa hyvinvointiyhteiskunnan?
  6. Kuka maksaa kaupunginjohtajan, ministereiden ja virkamiesten palkat?
  7. Kenen selkänahasta se “hyvinvointi” revitään?

Te ette tee riittävästi töitä!

Taulutelkkarissa syyttävä sormi osoittaa sinua, minua ja Hentun Liisaa. Virkamiesten ja –naisten hyvinvointivaltio kaatuu, jos peruspuurtajat eivät alenna palkkoja ja hyväksy kansantalousviisaitten ankaria väitteitä laiskuudestamme.

Elinkeinoministeri ja VATT:in pääjohtaja ovat palkkansa ansainneett (12 000 euroa vs. 8740 euroa). Sinun pitäisi suostua palkanalennukseen oitis, koska muuten Suomi kaatuu selälleen lumihankeen. Bonukset ja optiot mulle ja palkanalennukset sulle, jotta tasa-arvo säilyisi.

Suomalaisen Sara Chafakin (!) ennustettiin sijoittuvan tänä vuonna korkealla Miss Universum –kilpailussa. Saraa povattiin Iltalehden mukaan jopa semifinalistien joukkoon. Toisin kävi. Vain 165 cm lyhyt Miss USA Olivia Culpo voitti maailman kauneimman tittelin ja PISA-menestystä tavoitteleva suomalainen ei päässyt kuudentoista parhaimman joukkoon.

Olemmeko laiskoja, saamattomia ja vielä lisäksi helkkarin rumia? No, lyhyenläntä Olivia voitti kisan mennen tullen ja kuvasta päätellen hän on kaunis. Minulta ei heru moitteen sanaa tälle missukalle. Kenkäkauppaan en kuitenkaan hänen kanssa lähtisi. Se saattaisi panna Visan vonkumaan.

Suomalaiset virkamiehet, ministerit ja kaupunginjohtajat tienaavat reippaasti yli tavallisen taatelintallaajan minimipalkan. Helsingin kaupunginjohtaja sai palkankorotuksena vaivaiset kuusi prossaa. Pajusen palkka on kuitenkin suurempi kuin 14 000 euroa kuukaudessa tienaavalla pääministerillä.

Meneeköhän nämä jutut välttämättä perusduunarin näkökulmasta ihan oikein? Ilman hitsareitten ja koodareitten, levyseppien ja koneistajien työpanosta vientimiehillä ja –naisilla ei olisi mitään vietävää.

Pelkällä johtamisella Suomen telakoilta ei lähde paatin paattia.

Kuka meitä vedättää?

Ei kommentteja: