perjantaina, lokakuuta 18, 2013

Maailmalla ihmetellään: Miksi Suomesta tulee miljardien arvoisia pelifirmoja? | Digiuutiset | Iltalehti.fi

Ensin Rovio, nyt Supercell. Maailmalla ollaan ihmeissään suomalaisista pelifirmoista, joiden arvo on noussut pilviin maailman markkinoilla.

Muun muassa arvostettu talouslehti Bloomberg ihmettelee, miten suomalainen pelifirma Supercell voi olla yli kahden miljardin euron arvoinen.


Lehden mukaan maallamme on kaikki edellytykset menestyä, sillä Suomi on otollinen maaperä yritysperusteisille mobiilipelifirmoille.

Menestysresepti on kolmiosainen: suomalaiset pelaavat poikkeuksellisen paljon, koulutaso on korkea ja teknologia on maailman huippuluokkaa.

Suomessa videopelejä pelataan suunnilleen yhtä paljon kuin Yhdysvalloissa. Tutkimuksen mukaan kaksi kolmasosaa pelaa pelejä vähintään kerran kuukaudessa.

Suurin osa pelaa pelejä mobiililaitteilla. Sehän on luontevaa, sillä suomalaisilla on 1,8 mobiililaitetta henkilöä kohden.

Myös Nokian menestys vaikutti positiivisesti pelifirmojen kehittymiseen, kun yhtiö rahoitti pelifirmojen työtä erityisesti Ngage- ja Symbian-alustoilla.v

Maailmalla ihmetellään: Miksi Suomesta tulee miljardien arvoisia pelifirmoja? | Digiuutiset | Iltalehti.fiLähetä kommentti