tiistaina, heinäkuuta 03, 2007

Ikka Kakko Joensuun Tiedpuisto

LKKA KAKKO on Joensuun tiedepuiston Innovaatioympäristöt-alueen kehittämispäällikkö ja IQlinkin perustaja ja partneri. Ilkka on pitkän ja monivaiheisen uransa aikana kulkenut usein omia polkujaan ja luonut uusia toimintamalleja.

Viimeiset viisi vuotta hän on keskittynyt kolmannen sukupolven tiedepuistomallin suunnitteluun. Joensuussa joulukuussa 2006 avattu netWork Oasis on esimerkki tällaisesta avoimeen innovaatiomaisemaan luodusta yhteisöllisestä työ-, oppimis- ja kehitysympäristöstä.

Ilkka ottaa Yritys 2.0 -projektin mielenkiintoisena oppimishaasteena ja tuo esiin näkemyksiään mm. Serendipity ja Attractivity Managementeistä sekä virtuaaliorganisaatioiden kasvualustoista ja ammattilaisten virtuaaliyhteisöistä - VBE ja PVC (kts. www.ecolead.org).

***


Helge: Ilkka esittelee itseään Yritys 2.0 "syylliset" sivuilla. Nimi tuntui jotenkin tutulta. Olin Jukkaan yhteydessä viime talvena. Meillä lepää pakastimessa ja odotuslistalla edelleen tämä CUVIA suurkuvanäyttöprojekti.

***

Ilkk kirjoitti: Terve ja kiitos yhteydenotosta, Tervetuloa käymään ja keskustelemaan asioista. Miten sinulle sopisi jo ensi viikolla ma -to, omassa kalenterissani on soviteltavissa olevia "rakoja". Seuraavan viikon olen talvilomalla eli sitä seuraava mahdollisuus tavata olisi viikon 8 loppupuolella 22. tai 23.2.

Yhteistyöterveisin

Ilkka Kakko

ICT alan kehittämisohjelma 2005-7 vetäjä

Joensuun tiedepuisto

Lisätietoja: Ilkka Kakko, IT-alan kehittämispäällikkö Joensuun Tiedepuisto Oy telefax (013) 263 7111 matkapuhelin 050 536 2941 <ilkka.kakko at carelian.fi>.

Palatutan asian uudelleen mieleeni ja tietoisuuteeni. Ehkä ehdimme palatessamme etelään poiketa Joensuussa. Tuossa Ilkan esittelyssä on muitakin mielenkiintoisia asioita.

  1. avoin innovaatiomaisema
  2. kolmannen sukupolven tiedepuistomalli
  3. pohdinnat virtuaaliorganisaatioiden kasvualustoista
  4. ammattilaisten virtuaaliyhteisöt ja -yhteistyö

Olemme useita vuosia kehittäneet ”Co-Creation ja Open Global Innovation” yhteistyötä eri alojen ammattilaisten kesken. Mukana on arkkitehteja, seutusuunnittelijoita, IT-väkeä, innovaattoreita, teknologia-asiantuntijoita, rahoittajia, venture capital sijoittajia. Etsimme sopivia kohteita kotimaasta ja ulkomailta. Tämä kuvio on viime syksystä (2006) lähtien laajentunut EU-alueella toimivaksi verkostoksi.

Virittelemme teemoja, johon tuo kolmannen sukupolven tiedepuistomalli soveltuisi osaksi. Joensuu on sijainniltaan mielenkiintoinen. Tulevaisuudessa tiedepuiston sijainnilla on entistä pienempi merkitys. Ajattelutavoilla ja toimintamalleilla voidaan vaikuttaa kehitykseen entistä tehokkaammin.


Kirjoitan kohta lisää virtuaalisten organisaatioiden kehittämisestä. Olen viimeisten kuukausin aikana, osana Yritys 2.0 kirjaprojektia, herkistynyt huomaamaan, että virtuaalisista organisaatioista keskustellaan, niiden synnytyskeinoja etsitään, mutta lukuisat organisaatiot soveltavat virtuaalisia toimintamalleja tiedostamattaan.

Verkottumis-käsitteen avulla edetään virtuaalisen suuntaan ilman sen kummempia julistuksia. Ilkka Kokon henkilöesittelyssä oli kuitenkin tietoinen kuvaus tässä kuvatuista asioista.
Lähetä kommentti