sunnuntaina, lokakuuta 28, 2007

Kuka Kutsuu Argentiinasta

Argentina Federal, Entre Rios arrived from google.com.ar on "C U V I A". Cuvia kanavaa katsellaan Argentiinassa. Hakuja on useita. Mietin mielessäni, olenko kirjoittanut Tarja Turusesta tällä kanavalla?Sähköinen Informaatiojärjestelmä

Tiedän kirjoittaneeni useita posteja Nightwishistä ja Tarjasta vuosien mittaan, mutta en ole varma, tapahtuiko se Cuvia blogissani. Otan selvää ja lisään tähän linkkejä.

Löytyi kirjoittamani juttu Kauppalehdestä, jonka Copy-pastaan tähän.

Nightwish Kitee Global

Perjantai, Toukokuu 25, 2007 13.37 | Helge V. Keitel | Merkinnät, Digi, Harrastukset, Uutiset, Media, Helge Keitel, Web 2.0, Trenditehdas

Harva yritys pystyy hallitsemaan julkisuuttaan ja markkinointiaan nettisivujensa kautta. Nightwishillä on laaja ja verkottunut kannattajakuntansa. Sopraano Tarja Turusen lähtöpassit Nightwishistä oli aikoinaan iso uutinen. Fanit ja aktivistit ovat saaneet uutta vettä myllyynsä.

Nightwish on suomalainen, Kiteeltä kotoisin oleva, vuonna 1996 perustettu sinfonista power metalia esittävä yhtye. Puolentoista vuoden tauon jälkeen yhtye nousee uudelleen julkisuuteen. Huomioarvo on säilynyt ja uutta levyä odotellessa voimme vain spekuloida, miltä se tulee kuulostamaan ilman Tarjaa.

Hyvästi viennissä edenneen heavy-bändin ja valovoimaisen laulajattaren dramaattisesta erosta kohistiin medioissa useita viikkoja. Jopa pääministeri Vanhanen toivoi sovun löytymistä. Pitkin matkaa huhuiltiin Tarjan mahdollisesta uudesta tulemisesta.

Uusi laulajatar Anette Olzonin löytyi lopulta Ruotsista. En ole vielä kuunnellut 30 sekunnin pituista demoa, mutta kuulin Annette tiedon julkistamisen aikaistamisesta eilen aamu-uutisista vähän ennen töihin lähtöä.

Turunen erotettiin yhtyeestä lokakuussa 2005 yhtyeen maailmankiertueen päätyttyä. Nightwish löysi julkisen haun jälkeen uuden solistin, jonka nimi on Anette Olzon ja aikaisempi uraputki mm. Alyson Avenue nimisessä orkesterissa. Eva laulun lyriikat löytyvät tästä osoitteesta.

Keskustelupalstoilla pohditaan, ”Onko tulossa uusi Abba?”

“Surullinen tarina, mahtavat sanat, niinkuin Tuomakselta voipi odottaakin”, kijoittaa nimimerkki Trian.

Nightwish on esimerkki uuden aallon virtuaaliorganisaatioista, jonka julkisuusarvoa nostattaa tuhansien fanien blogit, forumit ja nettisivut. Beatles, Apple, Abba ja Nightwish sopivat saman sateenvarjon alle.

Tältä kuulostaa Tarja Turunen YouTubessa.





Ei kommentteja: