lauantaina, marraskuuta 17, 2007

Mikkelin Oppiva Organisaatio

Seurasin tapahtumaa mielenkiinnolla. Kevyt teknologia toimi. Aikoinaan ns. "Anotiratioista" tulevia uutisia kuunneltiin tarkasti pattereita säästäen. Verkkovuorovaikutus on nyt rätisevän alkuradion tasolla, mutta osallistumisen tunne oli vahva.

Olemme kokeilleet samaa EU-hankkeissa, mutta yhteisöllisyyttä ei tahdo syntyä, jolleivat henkilöt "tunne toisiaan" entuudestaan. Tunnettuuden rakentamiseen riittää aktiivisuus Jaikussa, Twitterissä ja Facebookissa. Todellisuudessa en tunne ainuttakaan osallistujaa. En ole tavannut aikaisemmin livenä.

Yhteinen kieli yhdistää. Kansalliset rajat ylittävä vuoropuhelu törmää mm. Euroopassa kielten moninaisuuteen.

Tekniset taidot hioutuvat ajan kuluessa. Äänen kuuleminen tuntui tärkeältä. Kuvalla on pienempi rooli. Silti pieni videokuva toi Otavan tapahtumaan lisäarvoa.

Ehkä ääni toimisi teknisesti paremmin ilman videota? Oma kokemukseni Skypecasteista on, että videon pois jättämisellä päästään parempaan äänen laatuun. Muuta kärisisikö kiinnostus kuvan puuttumisesta?

Mikkelin seminaari onnistui hyvin. Onneksi minulla oli sopivasti aikaa etäosallistumiseen. Ning-alusta on toimiva. Yhdistyksen perustaminen verkkovoimaa hyödyntäen on mielenkiintoinen sosiaalisen yhteenkuuluvuuden koe.

Wikipedia ja Ning ovat hyviä työkaluja. Jaiku toimii liimana, joka kokaa hajanaisia härveleitä yhdeksi kokonaisuudeksi. Monikohan pystyy seuraamaan näitä polkuja?

Veikkauksenne?

  • Alle 100
  • Alle 1000
  • Yli 1000
Lähetä kommentti