tiistaina, syyskuuta 14, 2010

Nokian vastahyökkäys: NokiaWorld Lontoossa

e7

Nokia on aloittanut massiivisen vastahyökkäyksen uusilla N, E ja C –puhelimilla, jotka ovat kaikki edelleen Symbian^3 multimediakoneita. Uutuuksilla voi edelleen halutessaan soittaa perinteisiä puheluita. Epäluuloisimmat eivät usko uuden Symbianin läpimurtoon, mutta torjuntataisteluun tarjolla olevat ratkaisut ehkä riittävät.

Väistyvä Anssi Vanjoki esitteli uudet mallit innostuneesti ja sanoi päätteeksi “Halidai NokiaWorld London”. Tulevaisuudessa Anssia ei enää nähdä NokiaWorld puhujana, mutta ehkä hän vielä palaa saliin.

N8 tulee uutuutena kauppoihin syyskuussa ja E7 eli uusi kommunikaattori  tämän kvartaalin kuluessa. N8 on Anssi Vanjoen vitsailema järjestelmäkameratasoinen puhelin, jossa pikseleitä on 12 miljoonaa! N8:ssa on myös HD-tason videokamera.  Osallistujat ehkä salaa odottivat MeeGo:n tuloa, mutta sellainen julkaistaan ehkä vasta tämän vuoden viimeisinä päivinä. Tammikuussa 2010 Applelta odotetaan uutuuksia, joten kaikkia paukkuja ei kannata hukata tässä vaiheessa.

N8 puhelimia Nokia lupaa myydä 50 miljoonaa kappaletta. Itse innostuin E7-kommunikaattorista, jossa on 8 megapikselin kamera sekä parempi videokamera kuin käytössäni olevassa E71:ssa. E7:ssa on näppäimistön lisäksi neljän tuuman kosketusnäyttö. Ei huono. Hinnasta ei ole tietoa.

Lontoossa nokialaiset yrittivät valaa uskoa kannattajiinsa, kumppaneihinsa ja asiakkaisiinsa. Taistelu mobiiliherruudesta ei suinkaan ole ohi. Apple ja Android –uskovaiset eivät purematta nielleet nokialaisten hehkutusta, mutta maailmassa on yhä eniten kuluttajia, jotka viis välittävät käyttöjärjestelmistä ja hypetyksestä.

Nokia on yhä maailman suurin ja uuden johdon tehtävänä on mielikuvaherruuden palauttaminen. Mielipiteet jakautuvat, mutta uskon, että tiellä tulevaisuuteen on nyt enemmän valoa kuin aikaisemmin. N8 myyntiluvut saattavat muuttaa sijoittajien uskoa yritykseen. MeeGo-lanseerauksessa ei enää armoa anneta. Silloin pitää tulla jotain uutta, joka saa mediankin kuolaamaan.

Tero Kuittinen ei kiittele hinta-hyöty-suhdetta.

Lähetä kommentti