maanantaina, syyskuuta 13, 2010

Nokiassa liikaa harhaanjohtajia?

hedelmapelit

Suomen tunnetuin kännykkäisä Esko Aho istuu edelleen pallillaan ja hoitelee yhteiskuntasuhteita. Huumorimies Anssi Vanjoki otti järjestelmäkameransa komerosta ja päätti lähteä yhtiöstä päivää ennen Nokia World –tapahtumaa. Nokia muistuttaa GM:ää ja Elopin nimityksestä käynnistynyt tsunami puhdistaa nurkkia pitkin syksyä. Jorma Ollilla ei ole vielä ilmoittanut viimeistä myyntipäiväänsä.

Keisarilla ei joko ollut vaatteita tai niitä riisutaan nyt pikavauhtia firman sosiaalisissa tiloissa. Ylimääräisiä johtajia saattaa löytyä satamäärin ja puhdistuksen aallot nähdään suomalaisessa yrityselämässä pitkään. Jotkut päätyvät aikamiesgolfaajiksi ja loput hakeutuvat konkreettisempiin hommiin.

Tarvitseeko Suomi Nokiaa? Vuoden kuluttua tulemme näkemään ja kuulemaan asioista, jotka kätkettiin “Lex Nokian” ja muiden vaikenemisen muurien taakse. Tästä saattaa kehittyä kivuliaampi muutosprosessi kuin mitä ikinä toivoimme tai saatoimme kuvitella. Nokia jää Suomeen, luvataan, mutta valmistaako tulevaisuudessa renkaita vai Reino- ja Aino-tossuja?

Microsoft katsoo tilit, firman nykykunnon ja määrittelee sen jälkeen ostotarjouksen. Stephen Eloph saattaa olla mies paikallaan seattlelaisen softafirman näkökulmasta, joka sekin on jäänyt Applen ja Googlen puristukseen.

Ehkä Microsoft tarvitsee Nokiaa enemmän kuin Suomi. Suomalaisten unelmatiimin aika on nyt ohi ja tästä alkaa arki. Uskon, että vihdoinkin Nokia-uutisia tulee tulvimalla. Nyt lakaistaan turha painolasti yli laidan. Kuvia ei tulla kumartamaan. Vuorossa on Scream Team!

Lähetä kommentti