keskiviikkona, marraskuuta 30, 2011

Pahvisesta kahvilanpitäjästä seuraava presidentti?

2011-11-11 21.22.52
11.11.2011 katseeni osui pahviseen kahvilanpitäjään Sotkamon K-Supermarket Johanneksenkulmassa. Varsinaista juhlakalua en tavannut. Viimeisin kohtaaminen tapahtui Helsingissä ritarihuoneella.

Kainuun Kokoomys ry:n ylläpitämä kahvila sijaitsee Raatihuoneentorilla Kajaanissa. Edellisellä kerralla punatukkainen SAK-juristi voitti työväenpresidentin. Muistan kuvanneeni Tarjaa Loviisan torilla. Silloinkin Sauli Niinistö vieraili naapuriston uudessa kahvilassa, mutta en kiireiltäni ollut paikan päällä.

Presidenttiehdokkaan on pakko esiintyä takki auki, ilman kravattia ja kansanomaisesti. Paavo Lipponen tarjosi äänestäjilleen kahvia ja pullaa Kuopion torilla. Perusteellisen menestynyt jytkyvoittaja Timo Soini päätti panostaa välikysymykseen ennen ratkaisevaa euroromahdusta. Soini profiloi itseään EU:n koirankynnen leikkaajana.

Koko kansan paavoja on useita. Syövätkö ääniä toisiltaan, vai pakottavatko [www.facebook.com/cafeniinisto] Sauli Niinistön toiselle kierrokselle? Gallupien mukaan kannatus on laskenut 40 prosentin pintaan. Muilla kärkeen pyrkivillä on korkeintaan kymmenen pinnaa per munkkipossu.

Nato-kortilla yritetään lyödä kaikkia, jotka ovat sotahullumpia kuin minä, mutta Niinistöstä minulla tulee mieleen, ettei hän kirjansa mukaan tahdo saada mustia sukkiaan järjestykseen, joten ei sillä asenteella ainakaan mitään salamasotaa aloiteta.

Onko presidentillä tulevaisuuden Suomessa mitään virkaa? Annammeko hänelle vallan puolustaa “vahvaa markkaa”, jos EU:n ydin joudutaan hautaamaan Olkiluodon säteilyn kestävään jätehautaan?

- Kansa tietää! valisti rötösherrajahdin johtaja Veikko Vennamo aikoinaan. Hän ei kuitenkaan pystynyt kukistamaan Kekkosta vaaleissa. Legendaarisia poliitikkoja ovat nykytiedon valossa sekä Urkki että Veikko ja ilman Urkkia ei olisi tuulipukukansaa.

Ei kommentteja: