tiistaina, maaliskuuta 13, 2012

Maailmankirjat sekaisin

2011-11-09 13.13.33-1Kapitalismi toimii huonosti lännessä. Barack Obmasta ei tullut pelastuksen evankelistaa, ei Batmania tai ihmemiestä. Talouden kehitys nilkuttaa USA:ssa ja Euroopassa. Kasvun merkit tulevat Kiinasta ja Aasiasta. Amerikasta ja Euroopasta nousee vain usvaista epävarmuutta. Kohta entisten siirtomaaisäntien on haettava kasvua Afrikasta.

BRIC on omituinen talousveturi, jonka pitäisi nostaa käppyrät kohti Kuusamoa. Minusta tuntuu, että maailmantalouden ennustajat ovat kaikki siirtyneet valehtelijoiden klubiin; on turhanpäiväisiä tietäjiä ja asioista täysin pihalla olevia.

Kukaan ei oikeasti osoita valaistua tietä uuteen maailmaan. Tätä minunkin näköalatonta marmatusta on KL blogien harvenevien lukijoiden pakko kestää.

Onneksi on ATK:n Timo Räty ja irtisanottu Hilkka Ahde. Tänään sain telkun kautta tietää, ettei heillä ole ollut  edes seksisuhdetta. Mitä hitto yhdistää akt:n ja aikuisten ihmisten seksuaalisuuden? Miksi kansalaisten pitäisi tietää, kuka makaan kenenkin kanssa? Onko uusmoralismi tulossa talousliberalismin tilalle suunnan näyttäjäksi? Tässäkö arvopohja, jota kaipaamme.

Hesarikaan ei tiedä maailman menosta yhtään mitään. Presidenttivaalien aikana sosiaalinen media ja iltapäivälehdet kertoivat ehdokkaitten sukupuolisista suuntautumisesta enemmän kuin ulkopolitiikasta, taloudesta ja Nato-suhteista.  Eläkeläisten puolueen tilalle on noussut epämääräinen SETA = Suomen Elinkeinoelämän Taloudellinen Alamäki.

Mikä ihmeen tietämättömyyden pilvipalvelu on noussut länsimaitten ylle? Eikö tolkun väkeä ja taloustieteilijöitä enää löydy mistään? Aikovat poistaa LEX Nokiankin tarpeettomana, kun suomalaisesta teknologiateollisuudesta ei enää löydy salattavaa.

Kuka löytää talouspolitiikan kiemuroista selvyyden? Leikkauslistat, kestävyysvaje, Kreikka, Portugali, Espanja, AKT, ATK, kuntaremontti, Finnair, Ilmarinen ja Oikeusministeriö.

En tiedä mistä tuulee, minne Golf-virta kulkee, mutta Vladimir Putinin aikana Venäjän BKT on kolminkertaistunut. Me suomalaiset tajuamme sen käydessämme “pumpulla” (at the pump). Maailmantalous tarvitsee enemmän öljyä ja bensaa kuin paperia ja sanomalehtiä.

Vihreän Kullan kansalaisena luotan edelleen WC-paperin tarpeellisuuteen. Sille  löytyy edelleen luonnollista kysyntää. Pakkauksiakin tarvitaan, jos McDonald's ja muut roskaruokalafkat pysyvät pystyssä.

Sanomalehdet voimme lakkauttaa, iltapäivälehtien lööpeissä on vain tissiä ja tussua. Päivälehtien tuoreimpana antina on, ettei Hilkalla ja Timolla ollut säpinää edes sängyssä. Tämä tietää huonoja aikoja etelän metialle.
Lähetä kommentti