lauantaina, tammikuuta 05, 2013

Maleskeluyhteiskunta 2013

170820113011 Presidentti Sauli Niinistö lanseerasi Oleskeluyhteiskunnan niille, jotka vierastavat paskaduuneja ja työkkärin työvoimakursseja. “Työ on aina ollut suomalaiselle tärkeä asia, niin toimeentulon lähteenä kuin elämän arvonakin. Kaikki työ on arvokasta, ja arvokasta on myös työn tavoittelu…”

Maleskeluyhteiskunnassa työttömät ja syrjäytyneet kävelevät kilometritehtaan pientareella kiviä potkien “Minä näitä polkuja tallaan…” -rallia lauleskellen.

Sieltä yhä useampi siirtyy hyväkuntoisena eläkeputkeen ja iän myötä kunnalliseen tai yksityiseen hoitolaitokseen, jossa hyvinvoinnistamme vastaa 0,5 – 0,7 hoitsua per potilas. Itse haluaisin ehdottomasti vierihoidettavakseni yhden koko-naisen!

1990-luvulta lähtien Suomessa puhuttiin Tietoyhteiskunnasta, mutta se taisi huuhtoutua CEO Stephen Elopin Palava lautta puheen jälkeen raakaöljyn sotkemaan meriveteen.

Yrityselämässä ja organisaatioissa eletään edelleen vaikeiden aikojen ja työpaikka-ahdistelujen linjaamassa Nuoleskeluyhteiskunnassa. Ajattelen, että olisihan se somaa, jos pääsisi reittä pitkin etenemään hierarkian portaita liukastellen huipputehtävään.

Pahoinvointiyhteiskunnan kehitysosastolla ns. Hyvinvointiyhteiskunta dekonstruoidaan “tuhannen päreiksi” ja EK:n strategit miettivät pitkillä lounaillaan, miten tähän päästäisiin – jollei hyvällä niin kuitenkin pahalla.

Hyvää Uutta Maleskeluvuotta 2013. Kyllä tämä tästä vielä pahemmaksi muuttuu!

Ei kommentteja: