lauantaina, marraskuuta 17, 2007

Skip-nappula on parasta radiossa vuonna 2020 | Tuhat sanaa

Helge: Mikkelin Sosiaalisen oppimisen tapahtumasta poimittua. Hyperpaikallisuus on mielenkiintoinen juttu. Aloitin 90-luvulla verkossa Wiirilä Werkossa Wiikottain, josta tehtiin puolen tunnin telkkariohjelma 1998 Wirby the Global Village. Olen menettänyt otteen paikallisuudesta kymmeneksi vuodeksi. Pitänee palata juurille. Hyperlocality is a great thing!

Mikkelissä keskustellaan uuden yhdistyksen perustamisesta. Tuija Aaltio osallistuu keskusteluun etänä.

Kirjoittajasta

Tuija Aalto

Tuija Aalto on helsinkiläinen media-alan ammattilainen, joka seuraa arjen digitalisoitumista työkseen ja huvikseen.

Skip-nappula on parasta radiossa vuonna 2020 | Tuhat sanaa: "Skip-nappula on parasta radiossa vuonna 2020 To, 2007-06-21 00:19 — Tuija Radiosta on tullut reilussa 10 vuodessa saumaton sekoitus lähetysvirtaa ja on demandia. Vuonna 2020 voin avata radioni työmatkalla lähimmästä bussin tai ratikan istuimen niskatukeen lovetusta kuulokepistokkeesta (milloin sinne ei ole tungettu purkkaa).

Julkisiin liikennevälineisiin ja kahviloihin on alkanut ilmestyä kuuntelu- ja latausasemia, jotka halutessani tunnistavat minut heilauttaessani niiden edessä avaimenperään upotettua henkilökohtaisen tunnistekoodini sisältävää RFID-tägiä.

Sama tekniikka toimii hyvin töissä ja omat media-asetukset seuraavat mukanani työpisteeltä palaverihuoneeseen ja työpaikkaruokalaan. 2000-luvun alussa puntaroitiin kiivaasti radion jakelutekniikoiden keskinäisiä eroja, mutta lopulta radio digitalisoitui television digisiirtymän jälkeen kuin huomaamatta.

Viimeisten ULA-asemien sulkemiselle on jo tehty aikataulu ilman, että kovinkaan moni sitä kyseenalaistaa. Kuuntelijan ei juuri tarvitse välittää tekniikasta - samat sisältövirrat ovat tarjolla useammissa eri verkoissa, joista laitteet poimivat parhaimman signaalin antavan, ellei laitteen käyttäjä itse manuaalisesti muuta määrittele."
Lähetä kommentti