sunnuntaina, huhtikuuta 03, 2011

Puoluekuritettuja äänestysrobotteja en kaipaa eduskuntaan

march23_2011 003 Vaalit eivät ratkaise 2011 yhtään mitään. Puoluepoliittinen pakka menee parin viikon kuluttua sekaisin. Mutta näissäkin vaaleissa äänestäjille tarjotaan vain  keskusjohdettuja äänestysrobotteja, joiden kuuluu noudattaa puolueen tai merkittävän johtajan linjaa. En minä pidä sellaisesta. Top-down politikointi tarkoittaa ylhäältä alas ulostamista: me äänestäjät olemme sontaluukun alapuolella.

Eurooppaan integroituminen ei voi tarkoittaa sitä, että olisimme kaikki suin päin tassuttelemassa Brysselin komennossa lampaina teuraaksi lähimpään EU-hyväksymään paikallisteurastamoon. Onneksi sellaisia on Suomessa vähän tarjolla.

“Minä itte” haluaisin eduskuntaan ajattelevia ja itsenäisiä ihmisiä. Tiedän, että toiveeni on “kaukametsästä” (pc:stä), eikä voi missään ennustettavissa olevassa hallitusratkaisussa toteutua, mutta SciFi on aina tuhat kertaa todellisuutta kiinnostavampaa.

SUOMI on ajautunut ajopuun tavoin eurooppalaiseen ytimeen ja pelastumisen evankeliumia ei ole mistään suunnasta tarjolla. Toivon suomalaiseen politiikantekoon suurinta mahdollista sekavuutta, koska huomisen rakentamiseen tarvitaan kaaoksenhallitsijoita.

Ei kommentteja: