keskiviikkona, marraskuuta 09, 2011

Silvio Berlusconi lähtee lempiharrastustensa pariin

berluscItalian vahva mies Silvio Berlusconi ilmoitti eilen lähdöstään. Saapasjalkamaalle on kertynyt yli 2 000 miljardia velkaa ja uusista kymmenen vuoden lainoista valtio joutuu kohta pulittamaan seitsemän prosenttia korkoa, jollei tahti muutu.

Silvion oma talous on yhä hyvässä kunnossa ja kohta eläkkeelle vetäytyvä mahtimies voi keskittyä lempiharrastuksiinsa.

Euroopan velkakriisi ei kuitenkaan tule Berlusconin lähdöllä kuitatuksi. Tähän on tultu pitkän ja holtittoman rahapolitiikan ja pankkitoiminnan seurauksena.

Korjaavat toimet kestävät vuosia tai vuosikymmeniä. Olemme siirtymässä Japanin viitoittamalle tielle. Kiinalaispankkiirien hyväntahtoisuus ratkaisee, miten kituuttelemme seuraavat kaksikymmentä vuotta telluksella.

Uutisissa kerrottiin edelleen, että maapallon ohitti suur asteroidi. Jo se olisi osunut sopivasti kohdalleen, olisi euron, EU:n ja maailmantalouden kohtalo ratkennut kertaheitolla. Iso pamaus (big bang) – ja se ois ollut siinä.

YLE-Uutiset: “Suuri asteroidi lensi Maan ohi viime yön aikana. Halkaisijaltaan 400-metrinen avaruusmurikka lensi Maan ohi Kuuta lähempää. Törmäysvaaraa ei ole, mutta nettikommentoijat ovat silti pohtineet, voisiko jotain sattua.”

Ei kommentteja: