maanantaina, toukokuuta 21, 2012

Facebook ei ole Jumalan keksintö

uutishuone_500Facebook ei ole maanpäällisen Jumalan keksintö, eikä Silikonilaaksossa tehdä vieläkään joka sään kestäviä tissejä. Sokerivuoren (Zuckerberg) osakkeen hinta tipahti 14 % prosenttia ja lopputuloksena on merkittävä arvon alennus tavoitehintaan nähden.

Henkilökohtaiselle taloudelleni 14 % arvonalennus ei tiedä totaalista katastrofia, mutta Facebookin mahalasku ennustaa mielestäni Web 2.0 ja Sosiaalisen Median marssia viimeiselle rannalle. Facebook-antimiljardeissa mitattuna kassani olisi nyt pahasti miinuksella. Onnekseni elämäni ei tiukasti kiinni reaalitaloudessa, mikä toisaalta potuttaa valtavasti, koska MOP = millionaires on paper olisi upeaa suhteutettuna naapureihin, sukulaisiin ja vihamiehiin (joita ilmeisesti on kohtuuttoman vähän tässä vaiheessa).

Uusilla trendeillä on elinaikansa ja seuraavana listausvuorossa on ilmeisesti “Angry Bird” eli Rovio, mutta jos se ei ratkaise maailmantalouden, Kreikan, Espanjan, EU:n, Kiinan, Amerikan ja Intian kansantalouden ongelmia, vaivumme sinne missä ydinvoimaloiden ytimet ovat sit’ kun automaatio pettää ja valvontahuoneen henkilökunnan huomio keskittyy sauvojen viilentämiseen ja verkkopornoon. Pitäkää varanne, kohta posahtaa!

Onneksi Suomi pelastuu, kun kaivosteollisuuden päästöt saavuttavat täysmittaisen valuman ja kaikki kuvitteelliset ydinvoimalat saadaan tuottamaan sähköä. Suomi on valittu viimeiseksi rannaksi: kun kaikki muu menee päin persettä, on Nokialla mahdollisuus nousuun.

Upeaa ja samalla myös uskomatonta!

Lähetä kommentti