sunnuntai, lokakuuta 28, 2007

Ajatuksia ajassa ja ajasta - Tammikuu 2007

Peltka kirjoitti näin tammikuusaa: Ajatuksia ajassa ja ajasta - Tammikuu 2007:

"Yhteiskunta 30.1.2007, perjantai kirjoittaja peltka @ Keskiviikko, Tammi. 31, 2007 - 05:51:20

'Suomessa ei kannata tehdä mitään hevosta pienempää'

Elektroniikka teollisuus siirtyy kehittyviin ja talouskasvumaihin:

- Niin tekee ja mitä sitten.

Ko teollisuuden ala on 'kypsää alaa'. Tuotekehitys ja suunnittelu siirtyy kehittyviin maihin:

- No mitä sitten sillä 'niillä' alueilla, mistä siirtyy?

- Onko ko. alat 'yleistieto' alaa. Lukutaito, koulutus, siitä seuraava tuotekehitys oppimisen seuraavana jaksona, on luonnollinen.

- Ennen esimerkiksi 'merimahtimaat' tekivät kauppaa 'alusmaiden kanssa' heidän tuotteistaan, tehden hyviä voittoja ja kasvattaen omien yhteiskuntiensa varallisuutta, ilman 'työtä', oli osattava tehdä kauppaa.

- Internet yhteiskunnan aikana, kun tieto on kaikilla saatavilla ja eri yhteiskunnilla lukutaito on jo 50-95% välillä, on osaamista luonnollisesti laajasti käytössä ja tavaran siirto edullista.

Murheena on 'vanhan yhteiskunnan' läsähtänyt ja osin innoton ja leipääntynyt väestö, tottunut saamaan ruokaa joka päivä, enemmän ja vähemmän 'ponnistelematta'. (Vanha yhteiskunta= EU+Yhdysvallat ja Japani) Koulutettu ja lukutaitoinen kansakunta nimeltään Suomi. Uutta taitoa 'uusista tulevaisuuden asioista', "

”Pitäisikö vaikka sisällyttää korkeakouluopintoihin vähintään puolen lukuvuoden mittainen pakkoyrittäjyys, jolloin jokaisen kurssin käyneen on omakohtaisesti koettava yrittäjyyden riski ja puskettava siitä läpi onnistumisen tunteeseen asti.”

- Tämä tulee jatkossa luonnollisena jatkeena sille, että valmistava teollisuus karkaa Suomesta.

- Nykyiset innovaatiot ovat lypsylehmiä ja tarvitaan tuhansia uusien pk-yritysten perustajia, jotka tekevät jotain uutta, outoa ja ihmeellistä

- Periteistä osaamista on kaikkialla runsain mitoin: innovatiivisten yrittäjien aika on NYT

Helge: Suomalaisissa blogeissa on ajoittain keskusteltu perloksista, salcompeista, kiinailmiöstä, storaenson ja upm:n rakennemuutoksista. Peltkakin pohtii blogissaan muutosta. Täytyy katsella hänen kirjoituksia tarkemminkin. Taisimme kommentoida toisiamme vuoden alussa, mutta blogit rullaavat vauhdilla eteenpäin ja kymmenen kuukauden takaisia asioita ei enää muista, jollei niitä nosta uudelleen tapetille. Olen nyt valinnut teemaksi Pohjois-Karajalan. Haluan nähdä, miten alue selviää Post-Perlos aikakauteen. Meillä on osittain omakin lehmä ojassa, mutta siitä tarkemmin vuoden loppuun mennessä, ehkä ennen joulupukin tuloa.

Ei kommentteja: