Nokian ongelmista on kirjoitettu monta valaisevaa ja surullista tarinaa, mutta missä ovat mobiilijätin piilevät mahdollisuudet? Uusien johtajien vaikutukset nähdään vasta kuukausien tai muutaman vuoden kuluttua. Nokia kulkee edelleen pitkän matkaa edellisten johtajien tekemillä päätöksillä. Ensimmäinen Meego-puhelin N9 on sekin vanhan kaartin aikaansaannos.
Apple aloitti iTunesin kehittämisen vuonna 2001. iPhone-tappajasta ei ole suurta hyötyä ilman digitaalista jakeluratkaisua; palvelualustaa. Nokian nariseva OVI julkaistiin 2008. Sitä pitää vielä hioa raspilla ja hiekkapaperilla. Siihen pitää ladata ehkä enemmän voimia kuin tappajapuhelinversioihin.
Mutta Nokia tulee, muutos on käynnistynyt ja uusien pomojen tehtävänä on vauhdittaa täytäntöön viemistä. Uskottavuuden palauttamiseksi yritys tarvitsee eniten uutta potkua. Palvelujen tuottamisen hyötyä ei ole, jos kuluttajat eivät usko yritykseen ja sen palveluinnovaatioihin.
Innostuvatko sovellusten kehittäjät uudesta Nokiasta? Yksin Nokia ei ehdi tekemään kaikkea riittävällä nopeudella. Softa-alustojen avoimuus saattaa helpottaa globaalin innostuksen levittämistä. Suhtaudun varovaisen toiveikkaasti, mutta työtä on valtavasti.
Lähteekö N8 lentoon ja vetoaako E7 bisneskäyttäjiin? Kysymyksiä riittää, palikat ovat kohdallaan, lupausten täyttäminen vaatisi ensivaiheessa 50 miljoonan N8-luurin myymistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti