perjantaina, lokakuuta 14, 2022

Luonnos uuden markkina-alueen valtaamiseksi

 

Kun teet uutta aluevaltausta, uudelle markkina-alueella, aloita tutusta kohteesta, jossa olet käynyt aikaisemmin.  Etenet helposta vaikeaan.

Tarkista hyvät ja hyödyttömiltä tuntuvat kontaktitiedot. Joskus yllättävä henkilö auttaa oikealle tielle.

Hyödynnä vanhoja dokumentteja, kuvia, videoita ja podcasteja. Pienet detaljit auttavat sinua eteenpäin. Mutta älä vierasta isoa kuvaa. Älä kuitenkaan jää leijumaan korkeisiin sfääreihin ja megatrendeihin.

Kuuntele, katso, tutustu ja analysoi vanhoja tietoja ja merkitse tietoaukot, tee päivityksiä ja keskustele tuttujen kanssa. 

Kiipeät kirjaimellisesti torniin ja otat selvää kohteen erityispiirteistä, bisneksen topografiasta ja talousmaantieteestä. 

Kotiläksyjen tekeminen säästää aikaa ja rahaa. Suhtaudu kriittisesti lähteisiisi, koska paikalliset eivät välttämättä tunne ja tiedä erikoisalastasi.

Onnenkantamisia ei kannata odotella. Kirjoita käsikirjoitus, luonnostele maihinnousun etenemistä, älä jätä sattuman varaan.

Revi irti uutta tietoa eri lähteistä ja harjoita lievää rankempaa lähdekritiikkiä. Ei soitellen sotaan, mutta kuitenkin rohkeasti eteenpäin hallinnassasi olevilla keinoilla. 

Huomaat, ettei se nyt niin vaikeata ollut.Ei kommentteja: