keskiviikkona, tammikuuta 12, 2011

Teekutsuliikkeestä suomalaiseen vastakkainasetteluun

erikoiskannu_350Amerikkalainen teekutsuliike sähköistää ja inspiroi yhä omituisempaan politiikan tekoon. Ratata-bum-bum automaattiaseet ovat villin ja vapaan lännen uusimpia vaaliaseita. Johtavat poliitikot heittävät sanallista herjaa vastustajien silmille ja jostain peräkamarista löytyy joku höynähtänyt, joka päättää muuntaa vihapuheet teoiksi.

Meillä presidentiksi vasten omaa tahtoaan pyrkivä Sauli Niinistö mainosti viime vaalikiertueen aikana, että vastakkainasettelun aika on ohi. Kokoomuksen työväenpresidentiksi tyrkytettävän uusinta vaalislogaania ei ole vielä sorvattu.

Kreikan, Irlannin, Portugalin, Espanjan, Italian, Ranskan ja Belgian velkakuorman yhteisvastuullinen hoitaminen saattaa tehdä tyhjäksi Niinistön entiset puheet. Kaikki suomalaiset eivät innostu siitä, että sosiaalihuollamme heikosti taloutensa hoitaneiden valtioiden velat ja / tai Kankkulan kaivoon heitettyjen pankkien riskilainat (tarkoittaa: kiinteistöbisnes).

Meillä teen lipittäjiä ei ole nimeksikään. Nouseeko Suomessa kahvikuppineurootikkojen vastarintaliike? Vaaleihin on noin sata päivää. Pannaan pannut porisemaan.

Ei kommentteja: